<< Ga Terug / Go Back

In Mei 1940 was ik ruim 4 jaar. Na het bombardement van Rotterdam, kwamen bij ons in Poeldijk (Westland) verbrande papierdeeltjes uit de lucht vallen. Ik noemde ze zwarte vlinders. Van mijn moeder kreeg ik een doosje om ze te verzamelen. Mijn vader vocht toen bij Kijkduin vliegveld Ockenburgh.

Zelf geen besef van oorlog. We woonden in een 300 jaar oude boerderij. De voorwoning stond op dat moment leeg. Onze oude buurvrouw was overleden. Korte tijd later kwam er een familie Muiser (?) uit Rotterdam te wonen. Ze waren alles kwijt door het bombardement.

Vader, moeder, 2 meisjes en Harrie, een klein jongetje. Sint Nicolaas en Kerst, werden in ons huis gezamenlijk gevierd. We hadden veel ruimte. Later, kan me niet herinneren wanneer, is de familie vertrokken naar Overschie. Ze kregen daar een andere woning. Zou heel toevallig zijn, maar mocht er iets bekend worden omtrent die Familie Muiser (?), dan houd ik mij aanbevolen. Heel benieuwd hoe het hen is vergaan.

Vriendelijke Groeten,

Wim Vogels.

Shares
Share This

Help mee zoeken...

En deel dit bericht zo veel mogelijk!